فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال سی و یکم شماره 3 (پیاپی 199، خرداد 1402)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی و یکم شماره 3 (پیاپی 199، خرداد 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریدا غضنفری مقدم، درسا پورضرابی*، کتایون لسانی صفحات 6455-6462
    مقدمه

    وجود جابه جایی دندان به عنوان یک ناهنجاری در موقعیت دندان در دو دندان مجاور در نظر گرفته می شود. بیشترین مکانی که جابه جایی رخ می دهد بین دندان کانین و پرمولر اول فک بالا می باشد. جابه جایی دندان ممکن است همراه با سایر آنومالی های دندانی مانند هیپودنشیا، بیش از حد ماندن دندان شیری و دندان های اضافی اتفاق بیفتد. دندان های اضافی می توانند در هر ناحیه ای از قوس دندانی ایجاد شوند. با این وجود، همراهی دندان اضافی با جابه جایی در ناحیه کانین یک شرایط نادر است. هدف از این گزارش، معرفی یک بیمار دارای دندان‏های کانین اضافه همراه با جا به جایی می‏باشد. پسر 14 ساله فاقد هرگونه مشکل اسکلتال، سیستمیک، متابولیک و ذهنی، به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی یزد ارجاع شد. در بررسی کلینیکی جابه جایی کانین بالا در ناحیه قدامی فک بالا که منجر به بی نظمی و بیرون زدن باکالی دندان کانین اصلی فک بالا شده است. این دندان کانین اضافه همراه با جابه جایی بر اساس معاینات معمول رادیولوژیک کشف شد.

    نتیجه گیری

    وجود دندان اضافه همراه با جا به جایی معمولا باعث ایجاد مشکلات اکلوژن و فانکشنال در بیماران می ‏شود. در این موارد می‏ بایست جهت برنامه ‏ریزی طرح درمان مناسب جراحی، ارتودنتیک، ترمیمی از بیماران معاینه کامل کلینیکی و رادیوگرافیک همراه با تاریخچه دقیق، به عمل آید. تشخیص زودهنگام برای جلوگیری از این مشکلات ضروری است.

    کلیدواژگان: رویش نابه جای دندان، دندان اضافه، دندان کانین، آنومالی های دندان
  • حسین شکاری، نیما قربانی*، رضا رستمی، جان فردریکسون، مریم عباسی، آسیه افتخاری صفحات 6463-6471
    مقدمه

    مشکل آمادگی به اعتیاد که توسط بزرگسالان جوان تجربه می شوند و معمولا همراه ویژگی های شخصیت خودشیفته است. تحقیقات دو شکل متمایز از خودشیفتگی را تایید کرده است: بزرگ منش و آسیب پذیر. در این میان شرم به عنوان هیجان اصلی و سبک دلبستگی نقش اساسی در این اختلالات ایفا می کنند. لذا پژوهش حاضر با هدف مروری بر پژوهش های آمادگی به اعتیاد و نقش عوامل خودشیفتگی، تجارب شرم و الگوی دلبستگی انجام شد. با استفاده از پایگاه داده Google Scholar کلمات کلیدی مانند آمادگی به اعتیاد، خودشیفتگی، شرم و سبک دلبستگی جستجو شد. PubMed برای اعتیاد، اختلال شخصیت خودشیفته، شرم و سبک های دلبستگی مورد بررسی قرار گرفت. برای این مطالعه مروری، از تمام دوره های زمانی استفاده شد و بیش از دویست سند بر اساس معیارها بررسی و استخراج شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد در بعضی از مطالعات ارتباط معناداری بین آمادگی به اعتیاد، خودشیفتگی، تجارب شرم و الگوی دلبستگی مشاهده شده است و در برخی مطالعات آمادگی به اعتیاد از طریق خودشیفتگی، تجارب شرم و الگوی دلبستگی قابل پیش بینی بوده است. در مجموع می توان نتیجه گرفت با توجه به اینکه اعتیاد مشکلی بزرگ است که امروز گریبان گیر بسیاری از جوامع است، با در نظر گرفتن نقش این عوامل بسیار مهم در شکل گیری آمادگی به این معضل بزرگ، و با شناسایی نحوه شکل گیری این عوامل در کودک و مسیرهای رشدی موثر بر آن، می توان گام بزرگی در جهت آموزش والدین و جوامع برداشت.

    کلیدواژگان: شرم، سبک دلبستگی، خودشیفته آسیب پذیر، خودشیفته بزرگ منش، آمادگی به اعتیاد
  • فاطمه نسیمی*، محمد نوروزی تبار صفحات 6472-6479
    مقدمه

    قد و اندازه دور سر یکی از معیارهای سلامت جسمانی نوزادان نارس و بیانگر تکامل عصبی و عضلانی آن ها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تحریک چندحسی بر معیارهای قد و اندازه دور سر نوزادان نارس می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر، یک مطالعه کارآزمایی بالینی است؛ که بر روی نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در بیمارستان شهید مطهری شهرستان جهرم در سال 1395 انجام گردید. در ابتدا 80 نوزاد با سن حاملگی 32 تا 36 هفته به صورت تصادفی در دو گروه تحریک چندحسی و کنترل تقسیم شدند. روش مداخله در این مطالعه بدین صورت بود که گروه مداخله، برنامه تحریک چندحسی (تحریک شنوایی، تحریک لامسه، تحریک بینایی و تحریک وستیبولار) توسط مادر 12 دقیقه در هر نوبت روزانه و 5 نوبت در هفته تا روز ترخیص و در گروه کنترل فقط مراقبت های معمول بخش را دریافت کردند. اندازه گیری قد و دور سر توسط پژوهشگر به وسیله متر تا روز ترخیص نوزاد از بخش انجام گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزارversion 16  SPSS  تحلیل شد.

    نتایج

    دو گروه نوزادان نارس از لحاظ ویژگی های سن جنینی، وزن زمان تولد و جنس تفاوت معنی داری نداشتند. براساس مقایسه بین گروهی در دو گروه مورد مطالعه از لحاظ قد و دور سر تفاوت معنی دار مشاهده شد (0/001P<).

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که تحریکات چند حسی بر رشد جسمانی نوزادان نارس تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: تحریک چند حسی، رشد جسمانی، نوزاد نارس
  • محمد رعنایی، علی یعقوبی*، صادق چراغ بیرجندی صفحات 6480-6493
    مقدمه

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید (HIIT) همراه با مکمل گیری عصاره خرفه بر سطح FGF-21 کبدی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر مبتلا به NAFLD می باشد.

    روش بررسی

    تعداد 20 رت نر بالغ نژاد ویستار باسن شش هفته با وزن 160 تا 185 گرم در 4 گروه شامل کنترل کبدچرب، HIIT، عصاره و HIIT+عصاره قرار داده شدند. با توجه به وزن موش ها مکمل خرفه با دوز mg/kg 400 به دو گروه مربوطه خورانده شد. پروتکل تمرین HIIT به مدت 8 هفته، 5 جلسه در هفته و هر جلسه باشدت 80 تا 90 درصد سرعت بیشینه انجام شد. سطح FGF-21 کبدی و مقاومت به انسولین بعد از 8 هفته تمرین HIIT و مصرف عصاره خرفه اندازه گیری شد. از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه گروه ها در سطح معناداری 0/05>p استفاده شد.

    نتایج

    مقاومت به انسولین در گروه های HIIT (0/01=p)، عصاره خرفه (0/037=p) و HIIT+عصاره (0/012=p) به طور معنی داری نسبت به گروه کبد چرب کنترل پایین تر بود. سطح FGF-21 کبدی در گروه های HIIT (0/033=p)، عصاره خرفه (0/019=p) و HIIT+عصاره (0/023=p) نسبت به گروه کنترل کبد چرب به طور معنی داری بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    احتمالا تمرین ورزشی به تنهایی و همراه با مکمل گیری عصاره خرفه، از طریق بهبود سطح FGF-21 و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به NAFLD و می تواند نقش مهمی را در کنترل پیشرفت این بیماری برعهده داشته باشند.

    کلیدواژگان: کبد چرب غیر الکلی، FGF-21، مقاومت به انسولین، HIIT، مکمل خرفه
  • زینب فتاحی، مرتضی صمدی*، ریحانه السادات صندوقساز، رضا نجفی پور، صفرعلی علیزاده صفحات 6494-6504
    مقدمه

    هدف این مطالعه جستجوی ارتباط بین 4 پلی مورفیسم FokIrs10735810 ,TaqIrs731236 ,ApaIrs797532 و BsmIrs1544410 واقع در رسپتور ویتامین D در بیماران MS پاسخگو و غیر پاسخگو به درمان با اینترفرون بتا و هموار کردن راه جهت تجویز صحیح و سریع داروی مناسب، هم چنین کاهش زمان، هزینه و عدم موفقیت در درمان است.

    روش بررسی

    نوع مطالعه مشاهده ای و روش مطالعه به صورت مورد-شاهدی است. از 200 بیمار MS که تحت درمان با داروی اینترفرون بودند (100 نفر پاسخگو و 100 نفر غیر پاسخگو به درمان) نمونه خون گرفته شد و با استفاده از تکنیک PCR-RFLP نمونه ها تحت هضم آنزیمی آنزیم های محدودکننده ApaI ,FokI ,TaqI وBsmI قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS version 16، SNP Analyzer و Prism و آزمون های کا  و رگرسیون لجستیک مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    اختلاف معنی داری در فراوانی های ژنوتیپی و آللی پلی مورفیسم های  ApaI(0/68p=)، BsmI (0/65p=)، FokI (0/57p=) و TaqI (0/50p=) در جمعیت افراد بیمار در بین دو گروه پاسخگو و غیر پاسخگو به درمان مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    طبق مشاهدات بین پلی مورفیسم های ApaI ,FokI ,TaqI وBsmI واقع در ژن رسپتور ویتامین D و پاسخ یا عدم پاسخ به درمان به اینترفرون، ارتباطی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، رسپتور ویتامینD، اینترفرون بتا
  • محمد ابراهیم زاده اردکانی، مجتبی جوکار*، عارفه اکابری صفحات 6505-6518
    مقدمه

    حدود یک سوم از بیماران مراجعه کننده به کلینیک های پوست در سراسر جهان بیماری های روان شناختی دارند. اگزما یکی از شایع ترین بیماری پوستی در این گروه می باشد. بنابراین هدف ما بررسی مقایسه ای فراوانی وسواس جبری در زنان مبتلا و غیر مبتلا به اگزما می باشد.

    روش بررسی

    این بررسی از نوع توصیفی - مقطعی است که به صورت کیس کنترل انجام گرفت و در آن 120 نفر در دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به اگزما مراجعه کننده به درمانگاه پوست بقایی پور به وسیله پرسش نامه یل براون از نظر علایم اختلال وسواسی - جبری مورد بررسی قرار گرفتند. فراوانی و شدت وسواس در دو گروه فوق با متغیر های دموگرافیک و دیگر ریسک فاکتورهای احتمالی مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون های فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آزمون های آماری توصیفی و ANOVA استفاده شده و سطح اطمینان این آزمون ها، 80% در نظر گرفته شد. آنالیز توسط نرم افزار آماریversion 16  SPSS  انجام شده است.   

    نتایج

    میانگین سنی بیماران مبتلا به اگزما 8±27/5 مدت زمان ابتلا به اگزما 69±39/8 ماه بود. در بیماران مبتلا به اگزما در مقایسه با غیر مبتلا به اگزما سابقه خانوادگی مثبت ابتلا به اگزما (0/25 =P) تماس با مواد محرک (0/03 =P) تعداد دفعات استحمام در هفته (0/009 =P) مدت زمان هر نوبت استحمام (0/038 =P) ارتباط معنی داری وجود دارد. میزان وسواس در بیماران مبتلا به اگزما به طور معنی داری بالاتر از افراد غیر مبتلا بود (0/013 =P) 

    نتیجه گیری

    شیوع اختلال وسواس جبری در بیماران مراجعه کننده به کلینیک های پوست به صورت قابل توجهی بالاتر از جمعیت عمومی بود و این میزان در بیماران پوستی مراجعه کننده با اگزما بیشتر بود.

    کلیدواژگان: وسواس جبری، اگزما، زنان
  • سوسن اکرمی، رضا ابوعلی، روژین حیدری لعل آبادی، محمدمصطفی اولی پور، ارشید یوسفی اوروند* صفحات 6519-6525
    مقدمه

    انتروکوکوس ها باکتری های فرصت طلبی هستند که در صورت کلونیزاسیون می توانند بیماری زا شوند. مقاومت به آنتی بیوتیک های رایج مورد استفاده توسط انتروکوکوس ها که باعث عفونت های بیمارستانی می شوند، نگران کننده است، که نیاز به استفاده خردمندانه، مسیولانه و مبتنی بر شواهد از آنتی بیوتیک ها دارد. این مطالعه با هدف بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی انتروکوکوس های جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی اهواز انجام شد.

    روش بررسی

    داده های این مطالعه مقطعی توصیفی از مهر تا اسفند سال 1399 در بخش میکروب شناسی بیمارستان امام خمینی جمع آوری شد. 90 نمونه از بیماران 1 تا 99 ساله مبتلا به عفونت بیمارستانی وارد مطالعه شدند. نمونه ها شامل کشت ادرار، سواب زخم، سواب واژینال، کشت خون، کاتتر، خلط، برونکواسپیرات، مایع مغزی-نخاعی و موارد دیگر (آبسه، درناژ، مایع کشت و مواد چرکی) بود. حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن آگار سنجیده شد.

    نتایج

    انتروکوکوس ها از 53 نمونه ادرار، 10 نمونه خون، 1 نمونه مایع مغزی نخاعی، 1 نمونه آبسه، 2 نمونه قرنیه، 9 نمونه زخم و 14 نمونه ترشحات دیگر جمع آوری شدند. مقاومت سویه های انتروکوک در برابر سیپروفلوکساسین، آمپی سیلین، ایمی پنم و اسید نالیدیکسیک بترتیب 66/7%، 42/6%، 55/6% و 93/3% بود. بیشترین حساسیت ایزوله های انتروکوکوس در برابر آمپی سیلین (42/6%) مشاهده شد. 43/3% نمونه های به دست آمده از مردان و 56/7 %از زنان بود.

    نتیجه گیری

    درصد قابل توجهی از سویه های انتروکوکوس نسبت به سیپروفلوکساسین، ایمی پنم، نالیدکسیک اسید مقاوم هستند. به منظور جلوگیری از افزایش مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های رایج باید از تجویز بدون نسخه و استفاده غیر ضروری از آنتی بیوتیک های در دسترس اجتناب نمود.

    کلیدواژگان: انتروکوکوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، دیسک دیفیوژن، اهواز
  • یلدا ساغری، منیره موحدی، مجید تبیانیان، ملیحه انتظاری* صفحات 6526-6536
    مقدمه

    محصولات طبیعی به دلیل عوارض کم می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها کمک کننده باشند. در مطالعه حاضر اثر پیش تیمار با نانوبتانین و نانوکورکومین در موش های ایسکمی مغزی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع تجربی بود. 40 موش صحرایی نر نژاد ویستار در هشت گروه کنترل سالم، حیوانات سالم دریافت کننده نانوبتانین، سالم دریافت کننده نانوکورکومین، سالم دریافت کننده نانوبتانین+نانوکورکومین، I/R معزی، I/R مغزی دریافت کننده نانوبتانین، I/R مغزی دریافت کننده نانوکورکومین و I/R مغزی دریافت کننده نانوبتانین+نانوکورکومین تقسیم شدند. تجویز خوراکی نانوبتانین و نانوکورکومین پنج روز قبل از القای انسداد دو طرفه شریان کاروتید مشترک (Bilateral Common Carotid Artery Occlusion) در رت ها شروع شد و به مدت سه روز پس از آن ادامه یافت. نمرات اختلالات عصبی ارزیابی شد. پس از تهیه هموژن مغز، شدت استرس اکسیداتیو، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و بیان سیتوکین های اینترلوکین-1بتا (IL-1β)، اینترلوکین 6 (IL-6) و فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) توسط کیت های مربوطه اندازه گیری شد. آنالیز داده ها در نرم افزار GraphPad prism V.8 انجام شد.

    نتایج

    نانوبتانین و نانوکورکومین اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی در موش های ایسکمی/خون رسانی مجدد (I/R) مغزی نشان دادند. محتوی گونه های فعال اکسیژن (ROS) در مغز رت های I/R مغزی دریافت کننده نانوبتانین و نانوکورکومین کاهش (P=0.00001) و فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانی همچون سوپراکسید دیسمیوتاز (P=0.00002) بهبود یافت و محتوی گلوتاتیون احیاء (P=0.0004) روندی افزایشی نشان داد. کاهش نمرات اختلالات عصبی (P=0.009) در موش های صحرایی I/R مغزی دریافت کننده نانوبتانین و نانوکورکومین مشاهده شد. هم چنین، تجویز نانوبتانین و نانوکورکومین سطوح بیان سایتوکاین های التهابی IL-1β (P=0.00003)، IL-6 (P=0.00006)، TNF-α (P=0.008) را در رت های دچار آسیب I/R مغزی کاهش داد.

    نتیجه گیری

    نانوبتانین و نانوکورکومین به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارای اثرات محافظت عصبی در شرایط I/R مغزی است که می تواند به عنوان یک گزینه کمک درمانی مناسب در شرایط سکته مغزی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: بتانین، کورکومین، ایسکمی، موش صحرایی
|
  • Farida Ghazanfari Moghaddam, Dorsa Pourzarabi*, Katayoun Lesani Pages 6455-6462
    Introduction

    Tooth transposition is considered as the anomaly of tooth position in two adjacent teeth; the most frequent locations include canine and first maxillary premolar. Transposition may happen along with hypodontia, supernumerary teeth, or the persistence of a deciduous predecessor. Supernumerary teeth are considered as the teeth in excess of the normal dentition. Supernumerary teeth can happen in any region of the dental arch. Nevertheless, having supernumerary tooth accompanied by transpositions in the canine area is a rare condition. The aim of this report was introducing a patient with supernumerary maxillary canine along with transposition. A 14-year-old boy without any skeletal, systemic, metabolic and mental problems was referred to the Orthodontic Department of Yazd Dental School, Yazd, Iran. In the clinical study of displacement of the upper canine in the anterior region of the upper jaw, which has led to crowding and buccal protrusion of the main canine of the upper jaw. This supernumerary canine tooth with displacement was discovered based on routine radiological examinations.

    Conclusion

    The presence of a supernumerary tooth with transposition usually causes occlusion and functional problems in patients. In these cases, a complete clinical and radiographic examination along with a detailed history should be done in order to plan the appropriate surgical, orthodontic, and restorative treatment plan. Early detection is essential to prevent these problems.

    Keywords: Ectopic tooth eruption, Supernumerary tooth, Canine tooth, Tooth abnormalities
  • Hossein Shekari, Nima Ghorbani*, Reza Rostami, Jon Frederickson, Maryam Abbasi, Asie Eftekhari Pages 6463-6471
    Introduction

    The problem of addiction potential experienced by young adults is usually accompanied by narcissistic personality traits. Research has confirmed two distinct forms of narcissism: grandiose and vulnerable. Meanwhile, shame as the main emotion and attachment style plays an essential role in these disorders. Therefore, the present study was conducted with the aim of reviewing research on addiction potential and the role of narcissistic factors, shame experiences, and attachment patterns. Using the Google Scholar database, key words such as Addiction Potential, Narcissism, Shame and Attachment Style were searched. PubMed was searched for Addiction, Narcissistic Personality Disorder, shame, and Attachment Styles. All time periods were used for this review and more than two hundred documents were reviewed and extracted based on the criteria.

    Conclusion

    The results showed that in some studies, a significant relationship was observed among potential for addiction, narcissism, shame experiences, and attachment patterns; in some other studies, potential for addiction was predictable through narcissism, shame experiences, and attachment patterns.
    In general, we can conclude that addiction is a big problem that is affecting many societies today, by identifying how these factors are formed in children and development paths affecting it, a big step can be taken in the direction of educating parents and communities.

    Keywords: Shame, Attachment Style, Vulnerable Narcissist, Grandiose Personality Narcissist, Addiction Potential
  • Fatemeh Nasimi*, Mohammad Norouzi Tabar Pages 6472-6479
    Introduction

    Height and head circumference is one of the criteria for physical health of preterm infants and indicates their neuromuscular development. The aim of this study was to investigate the effect of multisensory stimulation on height and head circumference of preterm infants.

    Methods

    The present study was a clinical trial study; which was performed on premature infants admitted to the neonatal intensive care unit at Shahid Motahari Hospital in Jahrom City, Iran, in 2016. Initially, 80 infants with a gestational age of 32 to 36 weeks were randomly divided into two groups of multisensory stimulation and control. The intervention method in this study was that the intervention group had a multisensory stimulation program (auditory stimulation, tactile stimulation, visual stimulation and vestibular stimulation) by mothers for 12 minutes per day and 5 times a week until discharge and in the control group they only received the usual care ward. The height and head circumference were measured by the researcher with a meter until the day the infant was discharged from the ward. Data were analyzed using SPSS software version 16.

    Results

    There was no significant difference between the two groups of preterm infants in terms of fetal age, birth weight and sex. Based on the comparison between groups, a significant difference was observed in the two groups in terms of height and head circumference (P <0.001).

    Conclusion

    The findings of this study show that multisensory stimulation affects the physical development of premature infants.

    Keywords: Multisensory stimulation, Physical growth, Premature infant
  • Mohammad Ranaei, Ali Yaghoubi*, Sadegh Cheragh-Birjandi Pages 6480-6493
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of high-intensity interval training (HIIT) and Portulaca Oleracea extract on FGF-21 levels and insulin resistance in rats with NAFLD.

    Methods

    Twenty male Wistar rats at six weeks old and 160 to 185 g weight were randomly divided into four groups: fatty liver control, HIIT, Portulaca Oleracea extract, and HIIT+Portulaca Oleracea extract. According to the weight of the mice, Portulaca Oleracea supplement with a dose of 400 mg/kg was given to the two respective groups. The HIIT training protocol was performed for 8 weeks, 5 sessions per week, and each session was performed at 80-90% of maximum speed. Hepatic FGF21 level and insulin resistance were measured after 8 weeks of HIIT training and consumption of purslane extract. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test were used to compare groups at a significance level of p<0.05.

    Results

    Insulin resistance in HIIT (P=0.005), Portulaca Oleracea extract (P=0.011), and HIIT+Portulaca Oleracea extract (P=0.002) groups were significantly lower than fatty liver control group. The level of liver FGF-21 in the HIIT (p=0.023), Portulaca Oleracea extract (p=0.005) and HIIT+ Portulaca Oleracea extract (p=0.001) groups was significantly higher than the fatty liver control group.

    Conclusion

    It seems that HIIT and Portulaca Oleracea extract could improve insulin resistance in NAFLD by increasing FGF-21 levels and can play an important role in controlling the progress of this disease.

    Keywords: HIIT, Portulaca Oleracea extract, FGF-21, Insulin resistance, Non-alcoholic fatty liver disease
  • Zeinab Fatahi, Morteza Samadi*, Reyhaneh Sadat Sandoghsaz, Reza Najafipour, Safar Ali Alizadeh Pages 6494-6504
    Introduction

    Multiple Sclerosis is a chronic, inflammatory disorder of the central nervous system, which leads to demyelination of nerves. Treatment with interferon beta is one of the best approaches to reduce recurrence and progression of the disease. The aim of this study is to search for the relationship between 4 polymorphisms FokIrs10735810, TaqIrs731236, ApaIrs797532 and BsmIrs1544410 located in the vitamin D receptor in MS patients responsive and non-responsive to interferon beta treatment and pave the way for the correct and fast administration of the appropriate drug, as well as reducing time, cost and lack of success in treatment.

    Methods

    The type of study is observational and the study method is case-control. Blood samples were taken from 200 MS patients who were treated with interferon (100 responders and 100 non-responders). Using PCR-RFLP technique, the samples were subjected to enzymatic digestion with restriction enzymes ApaI, FokI, TaqI and BsmI. The data were evaluated using SPSS version 16, SNP Analyzer and Prism software, and K-tests and logistic regression.

    Results

    A significant difference in the genotypic and allelic frequencies of ApaI (p=0.68), BsmI (p=0.65), FokI (p=0.57) and TaqI (p=0.50) polymorphisms in the patients between the two responsive and non-responsive groups to treatment was not observed.

    Conclusion

    According to our findings, there was no significant correlation between ApaI, FokI, TaqI and BsmI polymorphisms located in vitamin D receptor gene and response to treatment.

    Keywords: Multiple sclerosis, Vitamin D receptor gene, Beta-interferon
  • Mohammad Ebrahimzadehardakani, Mojtaba Jokar*, Arefe Akaberi Pages 6505-6518
    Introduction

    About one thirds of the patients referred to skin clinics worldwide have psychological diseases. Eczema is one of the most common skin diseases in this group. Therefore, our aim was to compare the frequency of obsessive-compulsive disorder in women with and without eczema.

    Methods

    This was a descriptive-cross-sectional study that was conducted as a case-control study, in which 120 people in two groups with and without eczema who referred to the Bagaipour Skin Clinic in Yazd City were examined by the Yale-Brown questionnaire in terms of symptoms of obsessive-compulsive disorder. The frequency and intensity of obsession in the above two groups were investigated with demographic variables and other possible risk factors. Frequency, mean and standard deviation tests, descriptive statistical tests and ANOVA were used and the confidence level of these tests was considered to be 80%. The analysis was done by SPSS version 16 statistical software.

    Results

    The average age of the patients with eczema was 27.5±8 and the duration of eczema was 39.8±69 months. In the patients with eczema compared to those without eczema, there was a significant relationship among positive family history of eczema (P=0.25), irritant contact dermatitis (P=0.03), number of bathing times per week (P=0.009), duration of each bathing (P=0.038) has a. The level of obsession in the patients with eczema was significantly higher than those without eczema (P = 0.013).

    Conclusion

    The prevalence of obsessive-compulsive disorder in the patients referred to skin clinics was significantly higher than the general population, and this rate was higher in skin patients referred with eczema.

    Keywords: Obsessive compulsive disorder, Eczema, Women
  • Sousan Akrami, Reza Abouali, Rozhin Heidary Lal-Abady, Mohammad Mostafa Olapour, Arshid Yousefi Avarvand* Pages 6519-6525
    Introduction

    Enterococci are opportunistic bacteria that can become pathogenic if colonized. Resistance to commonly used antibiotics by Enterococci causing nosocomial infections is of concern, which necessitates judicious, responsible and evidence-based use of antibiotics. The aim of this study was to evaluate the pattern of antibiotic resistance of Enterococci isolated from patients admitted to Imam Khomeini Hospital in Ahvaz City, Iran.

    Methods

    The data of this cross-sectional description study were collected from October to March 2019 in the Microbiology Department of Imam Khomeini Hospital, Ahvaz City, Iran. Ninety samples of patients aged 1 to 99 years with infection caused by Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium were included. The samples included urine culture, wound swab, vaginal swab, blood culture, catheter, sputum, broncho-aspirate, cerebrospinal fluid and other cases (abscess, drainage, ascites fluid, pleural fluid, culture fluid and purulent material). The antibiotic sensitivity of the isolates was measured using the agar disk diffusion method.

    Results

    Enterococci were collected from 53 urine samples, 10 blood samples, 1 cerebrospinal fluid sample, 1 abscess sample, 2 cornea samples, 9 wound samples and 14 other secretion samples. The resistance of enterococcus strains against ciprofloxacin, ampicillin, imipenem and nalidixic acid was 66.7%, 42.6%, 55.6% and 93.3%, respectively. The highest sensitivity of Enterococcus isolates against ampicillin (42.6%) was observed. 43.3% of the samples obtained were from men and 56.7% from women.

    Conclusion

    Based on the results of this study, a significant percentage of Enterococci strains are resistant to ciprofloxacin, imipenem, and nalidixic acid. Over-the-counter and unnecessary use of available antibiotics should be avoided to prevent increased resistance to common antibiotics.

    Keywords: Enterococci, Antibiotic resistance, Disc diffusion, Ahvaz
  • Yalda Saghari, Monireh Movahedi, Majid Tebianian, Maliheh Entezari* Pages 6526-6536
    Introduction

    Natural products can help in the treatment of many diseases due to their low side effects. In the present study the effect of pretreatment of nanobetanin and nanocurcumin in cerebral ischemia rats was investigated.

    Methods

    The present study was experimental. 40 male Wistar rats were divided into eight groups of healthy control, healthy animals receiving nanobetanin, healthy animals receiving nanocurcumin, healthy animals receiving nanobetanin+nanocurcumin, cerebral I/R, cerebral I/R receiving nanobetanin, cerebral I/R receiving nanocurcumin and cerebral I/R receiving nanobetanin + nanocurcumin. Oral administration of nanobetanin and nanocurcumin started five days before Bilateral Common Carotid Artery Occlusion induction in rats and continued three days later. Neurological disorders scores were assessed. After preparing the brain homogenate, the intensity of oxidative stress, the activity of antioxidant enzymes and the expressions of interleukin-1β (IL-1β), interleukin 6 (IL-6) and alpha tumor necrosis factor (TNF-α) cytokines were measured by relevant kits. Data analysis was done in GraphPad prism V.8 software.

    Results

    Nanobetanin and nanocurcumin showed strong anti-inflammatory and antioxidant effects in cerebral ischemia/reperfusion (I/R) rats. The content of reactive oxygen species (ROS) in the brain of I/R rats receiving nanobetanin and nanocurcumin decreased (P=0.00001) and the activity of antioxidant enzyme such as superoxide dismutase improved (P=0.00002), and the content of glutathione regeneration showed an increasing trend (P=0.0004). A decrease in neurological disorders scores (P=0.009) was observed in cerebral I/R rats receiving nanobetanin and nanocurcumin. Furthermore, nanobetanin and nanocurcumin administration reduced the expression levels of inflammatory cytokines IL-1β (P=0.00003), IL-6 (P=0.00006), TNF-α (P=0.008) in the rats with cerebral I/R injury.

    Conclusion

    Nanobetanin and nanocurcumin has neuroprotective effects in cerebral I/R condition due to its antioxidant and anti-inflammation properties, which can be considered as a suitable treatment option in stroke conditions

    Keywords: Betanin, Curcumin, Ischemia, Rat